Op de moment #3

Omdat het nog eens tijd wordt om jullie op de hoogte te brengen van mijn, ahum, avonturen van de afgelopen weken.

Opgelucht dat: Siska besloten heeft terug te slapen ‘s nachts, een goeie twee weken geleden werd ze plots terug wakker. Telkens om 3u. Als ik dan ‘s ochtends uit mijn bed moest was ik echt gene mens. Sinds ik geen borstvoeding meer heb om uit te delen zijn voedingsmomenten tijdens mijn slaap vreselijk dus neem mij het niet kwalijk dat ik eventjes terug stoef met het doorslapen. Ook middagdutjes gaan meestal vlotjes. Mits een paar uitzonderingen die ik met plezier opvang in de zetel tijdens een film.

Beetje bang voor: de testen bij de longarts. Misschien moet ik beginnen bij het begin. Op m’n achttien had ik plots inspanningsastma, aan de levende lijven ondervonden na een lesuur lopen op school. Het ging van kwaad naar erger, ondertussen kan ik geen 2 km meer wandelen zonder op mijn adem te trappen. Begin ik soms gewoon in de zetel, zonder enige inspanning, te piepen. Na talloze puffers zonder effect vroeg ik aan mijn huisdokter opnieuw hulp. Vermoedelijk zitten mijn huisdieren er voor iets tussen maar hij wil ook een diagnose want die had ik nog niet. Aangezien een alcoholcontrole voor mij al een uitdaging is, kan ik mij levendig voorstellen dat die testen ook niet vanzelfsprekend zijn.

Geïrriteerd dat: winter samen gaat met snot en andere vieze ziektebeesten. Het ergste is ook dat zo’n baby een biologisch wapen is. Overal waar ze gepasseerd was lag iedereen enkele dagen later compleet uitgeteld in de zetel. En neem het van mij aan, zo’n buikgriep voor de derde keer in zes maanden, nie wijs. Ondertussen blijft ons dochter ook gewoon aan één stuk door snotteren.

Extreem enthousiast over: mijn nieuwe uitdaging, eind mei zal ik de klantendienst van Eneco gaan versterken. Ik kijk er heel erg naar uit om nieuwe dingen te leren maar ik zal ongetwijfeld mijn collega’s kei hard missen. Zeker wanneer ik van die toppers rozen krijg. Valentijn wordt ook op den bureau gevierd, jawel. 

Dringend op zoek naar: inspiratie voor een verjaardagsfeestje. Ik vind zelf dat een verjaardag altijd iets bijzonders moet zijn, dus mag dat voor onze baby niet anders zijn. Maar hoe we het willen aanpakken, daarvan heb ik totaal geen idee. Sowieso zitten we op de dag zelf in Frankrijk. (Bijna skivakantie! Wohooo!)  We willen Siska ook nog steeds laten dopen en dachten om de twee te combineren. Maar informatie krijgen bij de kerk over het doopsel is blijkbaar niet van de poes.  Gelukkig hebben we haar verjaardagscadeau al? :-)

Uitstelgedrag vertonen over: mijn dieet. Sinds ik gestopt ben met de borstvoeding moet ik echt terug van mijn goestingskes af. Ik voel dat de kilootjes er stiekem terug aankruipen en daar moet iets aan gedaan worden. Dus ik schreef mij terug in voor Weight Watchers, in het verleden al eens een grote hulp geweest. Maar dan werd ik aangevallen door de buikmonsters van Siska en ging het weer eventjes de mist in. Morgen beginnen we terug en hou ik er ook een wekelijkse update over bij. Dus later meer.

Keek naar: Fifty Shades of Grey. Over de film valt niet veel te vertellen, je weet waaraan je begint als je de zaal binnenstapt hé. Maar ik heb wel énorm genoten van een avondje uit met Tom. Siska ging een avondje bij haar peter en wij konden gewoon nog eens man en vrouw zijn. Dat doet al nekeer deugd. Oh, ik keek ook naar Storks. Feel good en het gaat over ooievaars en baby’s. Hoe geweldig is dat?! Voor alle moeders onder ons: hold your ovaries.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *