Over het grote bed

Wie mij volgt op instagram had al gezien dat ‘k al een tijd nadacht over een groot bed voor Siska: wanneer is het tijd voor de overstap? We hadden echt het gevoel dat ze klaar was voor die volgende mijlpaal.

Stilaan begon ze zelf aan te geven dat ze naar bed wou of er op z’n minst aan toegeven. ‘s Middags vragen: “Ga je slapen, Siska?” En ze dan met getuitte lippen naar mij komt lopen om dan luid “mwah” te zeggen, zich om te draaien, vlotjes naar de deur en dan nog even “paapel” roepen. En hop, mijn klein meisje op weg naar haar slaapkamer. Waar is mijn baby gebleven?! 

Toch vond ik de keuze van een bed lastig, heel snel hadden we beslist dat we een volwaardig eenpersoonsbed wilden. Heel lang had ik mijn hart verloren aan de huisbedjes van Little Dreamers. Tom twijfelde of Siska dat bed nog leuk zou vinden als 13-jarige. Dat vond ik een goeie vraag. En eerlijk gezegd, de liefde was toch wat over toen ik de kostprijs zag. Ver boven het budget, dus heb ik mijn zoektocht verder gezet. Nadat we nog enkele merken en online winkels bekeken besloten we dat Ikea voor ons budgetvriendelijk én handig was. We kozen voor een eenvoudig bed, de Ikea Malm. We vonden hieraan de mogelijkheid om bedlades bij te nemen een extra pluspunt!

Dus afgelopen zaterdag gingen we naar Ikea. Eigenlijk net op dutjestijd. Goeie timing, moeder. Daar hebben we nog even rondgekeken, want ondanks dat we eigenlijk al gekozen hadden, stond ik daar toch weer te twijfelen. Ook wonnen we informatie in over de matraskeuze. Wie staat er nu bij stil dat matrassen met veren aanlokkelijk zijn om op te springen? Ik niet … We besloten dat we sowieso een dunnen matras wilden zodat het bed niet hoger zou worden. De dunne matras was ideaal voor kinderen tot 12 jaar, dus nog we zitten nog tien jaar goed. Komt dat schoon uit zeg. Middelhard of gewoon hard? Daarbij kregen we de raad om niet de harde matras te kiezen, omwille van het feit dat jonge kinderen er niet genoeg inzakken en dus te weinig ondersteuning krijgen.

Man, ik was duidelijk vergeten wat een ellende Ikea-meubels in elkaar prullen is. Eigenlijk ging alles vlot, totdat de vijzen van de laatste ijzeren latjes er niet goed inpassen. Wat een gesukkel maar uiteindelijk kon Siska gaan slapen. Omdat ze haar dutje had gemist, ging het naar bed gaan extreem vlot. Ze ging liggen en viel bijna onmiddellijk in slaap.

Dus de eerste nacht was een succes, ze sliep als een roos en bleef mooi op hetzelfde plekje liggen. Ik dank de vermoeidheid. ‘s Ochtends hoorde ik haar babbelen en toen ik binnenkwam stond ze haar tutjes op te ruimen op haar nachtkastje. Met bijhorende “hop hop hop, wij ruimen op.” Maar dat middagdutje, dat vond ik best spannend. We hebben haar in bed gelegd maar we stonden net beneden en hoorden haar kleerkast dichtvallen. Toen we bij haar op de kamer kwamen was ze pampers aan ‘t uithalen. Ik stopte haar terug in bed en Tom is onze webcam, normaal om onze hond in ‘t oog te houden, gaan halen. Opnieuw beneden hoorden we voetjes ronddolen. Op de camera zagen we haar even rondlopen maar na enkele minuten wandelde ze naar haar bed. Wriemelde zich erin en ging in slaaphouding liggen. Op de buik en poep omhoog! 

Ook de tweede nacht in het grote bed ging gepaard met haar nieuw gevonden vrijheid uittesten. Maar opnieuw ging ze na enkele minuten zelf in haar bed liggen. Hopelijk blijft alles goed gaan.

Wanneer sliepen jullie kinderen in het grote bed?

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *