Op reis naar Val Thorens

Na een vermoeiend weekje kamp was het tijd voor vakantie. Zalig genieten in de sneeuw! Voor Tom betekende dit skiën en voor mij vooral quality time met Siska. Ik was een even ongerust over de hoogte van het gebied, Val Thorens ligt op ongeveer 2300m hoogte, voor baby’s niet altijd evident. Siska had er gelukkig geen moeite mee, bergen of niet, tandjes zijn vééél erger. Hieronder een dumping aan foto’s van onze week in de Franse Bergen.

We speelden vooral binnen, aangezien de sneeuw haar nog weinig zegt en het toch altijd een hele uitdaging is om buiten te gaan met zo’n kleintje. Zeker omdat ze nog niet kan staan of stappen. Wel op het programma: naar de winkel met ons tweetjes. Waarbij we een keer zijn onderuit gegaan, Siska vond het nog wel grappig, ik ietske minder. Sindsdien was ik echt een pinguïn in de sneeuw. *waggel waggel* Onze dag bestond voornamelijk uit blokkentorens maken, gooien met speelgoed, in badje gaan en samen dutjes doen.  

Op haar verjaardag deden we wel een kleine uitstap richting de piste om te sleeën. Zelf vond ik het eng om haar mee te nemen in het sleetje, angsthaaske right here. Maar Tom zag het wel zitten en ze hadden er wel plezier in. Siska was niet bijzonder vrolijk, eigenlijk had ze de hele dag was een donderwolk op haar gezicht behalve wanneer Tom een sneeuwmannetje construeerde en we een sneeuwballengevecht hielden, dan was ‘t grappig.

Ook belangrijk op een verjaardag: taart en kaarsjes! Siska deelde onze mening niet echt, het kaarsje wou ze zo snel mogelijk van de taart en de taart itself was maar iets vies ze.

De voorlaatste skidag had één van onze vrienden een accidentje met drie koprollen waardoor ze vroeg in de middag al terug waren van de piste. De moment om Siska eventjes bij de vrienden te laten en zelf eens een stapke op de piste te zetten. Ik was enorm onzeker en na een keer van de piste te gaan vond ik het goed geweest, om mezelf beter te voelen ga ik echt nog wat lessen nodig hebben. Al ben ik zonder vallen beneden geraakt. Geluk zit in een klein hoekje :-) Nadien amuseerden we ons nog eventjes met Siska in de sneeuw.

*Wazige familiefoto thanks to de familie die we aangesproken hebben. <3

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top